Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

"Μεταμορφώστε τη ζωή σας..."

Τι θα θέλατε πραγματικά να κάνετε στη ζωή σας ; Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον , και ποια για το παρόν ; Μήπως αυτό που ονειρεύεστε το απορρίπτετε γιατί πιστεύετε ότι είναι ανέφικτο; Μήπως νομίζετε ότι τα όνειρα σας είναι παραμύθια της Χαλυμάς και ότι πετάτε στα σύννεφα ; Οι συνθήκες της ζωή σας ή οι άνθρωποι γύρω σας έχουν καταφέρει να σας πείσουν ότι τα όνειρα στην ζωή είναι πολυτέλεια και ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με τα «μικρά» και τα «σίγουρα» αντί να κυνηγάτε όλα αυτά που ζητάει η ψυχή σας; Η ζωή , για να γίνει όμορφη θέλει και λίγο ρίσκο...




Τα πάντα στην ζωή μας είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας. Δική μας επιλογή είναι να μην προσπαθήσουμε ποτέ για τα όνειρα μας και να συμβιβαστούμε στο βόλεμα που μας δίνει μια υποτυπώδης - πλασματική σιγουριά. Είναι βέβαιο , ότι όταν δεν τολμάμε και όταν πρακτικά δεν κάνουμε τίποτα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αποτυχίας. Απλά , σε αυτή την περίπτωση η αποτυχία είναι μια μόνιμη κατάσταση που γίνεται συνήθεια και δεν μας ενοχλεί 
Είναι αποτυχία να μην προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ή εκεί που μας αξίζει να βρισκόμαστε - ασχέτως αν δεν το συνειδητοποιούμε και ασχέτως εάν βρίσκουμε χιλιάδες δικαιολογίες για τον εαυτό μας. Από την άλλη, η οποιαδήποτε επιτυχία , εάν την ψάξουμε, θα δούμε ότι εμπεριέχει κάποιο βαθμό ρίσκου και είναι αποτέλεσμα προσωπικής επιλογής. Για να μπορέσουμε όμως να κάνουμε τις σωστές επιλογές θα πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε καταλήξει στο τι είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε στη ζωή μας.

Αλήθεια, έχετε καταλήξει στο τι θα θέλατε να κάνετε με τη ζωή σας; Έχετε σκεφτεί που θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας μέσα στα επόμενα χρόνια σε προσωπικό, σε επαγγελματικό ή σε οικονομικό επίπεδο; Αυτό είναι το πρώτο βήμα της μεταμόρφωσης ... η απόφαση!

Η σωστή απόφαση είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στα επόμενα βήματα προς την πραγματοποίηση των ονείρων και των οποιοδήποτε στόχων που θα θέσουμε για τον εαυτό μας. Σκεφτείτε ένα ζωγράφο που θέλει να δημιουργήσει ένα όμορφο πίνακα. Πρώτα συλλαμβάνει την ιδέα και σκέφτεται το τελικό αποτέλεσμα. Τι θα απεικονίζει ο πίνακας; Ποια χρώματα θα χρησιμοποιήσει; Αφού καταλήξει στο θέμα του πίνακα , τότε δημιουργεί ένα προσχέδιο για να μπορέσει και ο ίδιος να δει πως θα κινηθεί για να καταφέρει να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε πινελιά είναι ένα βήμα προς το στόχο , όσο πιο όμορφη , τόσο πιο όμορφο θα είναι και το αποτέλεσμα!

Η ζωή μας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ εάν την αντιμετωπίζουμε με ηττοπάθεια και εφησυχασμό. Η ζωή μας , για να μεταμορφωθεί , χρειάζεται ριζικά μέτρα , χρειάζεται στόχους  προσπάθεια , αγώνα , πειθαρχία και συνέπεια. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ψυχή , την ψυχή μας. Αυτή την ψυχή που ένα όνειρο είναι αρκετό να την κάνει ικανή για τα πάντα....

Μην αφήνετε κανένα να σας επηρεάζει και να σας αποσπά από τους στόχους σας. Ο καθένας κάνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο , γι αυτό κάντε αυτό που ΕΣΕΙΣ κρίνετε σωστό για τον εαυτό σας και όχι αυτό που έμμεσα ή άμεσα σας επιβάλλεται από ανθρώπους ή καταστάσεις.

Μην πολεμάτε τα όνειρα σας , μην τα ξεχνάτε και μην τα θάβετε κάπου στα αζήτητα του μυαλού σας. Τα όνειρα σας κρύβουν εκείνη την μαγεία που θα σας δώσει τα φτερά για να πετάξετε ψηλά και να αγκαλιάσετε τις επιθυμίες σας... ζήστε τα!