Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πανσέληνος Απριλίου 2013 με Σεληνιακή έκλειψη: Πώς θα επηρεάσει τα ζώδια;


Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στις 25/4 στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και συγκεκριμένα στην 6η μοίρα του Σκορπιού και ώρα Ελλάδας 10.57 το βράδυ. 
Το γεγονός πως συνοδεύεται από την πρώτη έκλειψη του χρόνου η οποία είναι μερική Σελήνης, κάνει αυτή την Πανσέληνο σκληρή και φορτική, λόγω των δυσμενών όψεων με Άρη και Κρόνο. Η αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα, στο μόνο που μπορεί να συμβάλλει, είναι να προσπαθήσουμε να θυσιαστούμε για μία σχέση και έπειτα να αποδράσουμε, αντιλαμβανόμενοι τη ματαιοπονία μας. Για όσους όμως το καταφέρουν, θα χρειαστεί πολύς κόπος ώστε να μην βιώσουν ξανά το δράμα της.
Θέματα οικονομικά και συναισθηματικά ανακινούνται σαν τα ήρεμα νερά μετά από εμφάνιση καρχαρία, αισθανόμενοι πως δεν θα γλιτώσουμε χωρίς απώλειες.
Τα δεδομένα ανατρέπονται, η ασφάλεια γίνεται ανασφάλεια, τα κεκτημένα μας απειλούνται, οι σχέσεις μας με τρίτους διαταράσσονται και η θλίψη μαζί με την ψυχολογική ένταση καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο θεωρείο της δραματικής παράστασης.
Αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να περισώσουμε με κάθε τρόπο ότι μπορούμε, χαράζοντας μια νέα πορεία με ψυχραιμία και όραμα. Απωθημένα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και μάλιστα δηλητηριώδη, με σκοπό να ξεκαθαρίσουμε τον συναισθηματικό μας κήπο.
Η οικονομική στήριξη σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο γίνεται πιο επιτακτική, καταλαβαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις, που καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας.
Η επιρροή της γίνεται πιο αισθητή στους γεννημένους στα πρώτα δεκαήμερα των σταθερών ζωδίων (Σκορπιοί, Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι), αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες γύρω από τις μοίρες της Πανσελήνου.
Ας δούμε πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ
Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια σε ό, τι αφορά οικονομικές υποχρεώσεις σας, που βλέπετε να διογκώνονται μπροστά στα μάτια σας. Προβλήματα με το εισόδημά σας, αντιπαραθέσεις με τρίτους, πιθανά κληρονομικά και φορολογικά ζητήματα, θα σας κάνουν να πελαγώσετε ψάχνοντας για σωσίβιο. Χρειάζεστε διαβεβαιώσεις που θα τονώσουν την ψυχολογία σας, ενώ οι παρεμβολές υπαρξιακών ζητημάτων θα σας φέρουν αντιμέτωπους με στενόχωρες σκέψεις. Η συμμετοχή του κυβερνήτη σας Άρη στην έκλειψη, προκαλεί έκρυθμη συμπεριφορά και γενικότερη αμείωτη ανησυχία.

ΤΑΥΡΟΣ
Αν είστε από αυτούς που αισθάνονται καθαροί ουρανοί, τότε δεν θα φοβάστε και τις αστραπές. Αυτό σημαίνει πως η Πανσέληνος αυτή έρχεται να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις σας και αν έχουν γερές βάσεις να τις θεμελιώσει, αν δεν έχουν να τις γκρεμίσει. Αποφασιστικά και αμετάκλητα, διαπραγματευτείτε με συντρόφους και συνεργάτες, αν χρειαστεί συμβιβαστείτε, αν όχι προσπεράστε. Τα πράγματα έχουν φτάσει στα όρια και είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι, οι ενδείξεις σας ξεπερνούν. Είναι στο χέρι σας να ορίσετε τη συναισθηματική σας ζωή χωρίς δισταγμούς.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η αίσθηση πως πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες, δεν πηγάζει μόνο από το ότι είναι ανθυγιεινές, αλλά και από τη συνειδητοποίηση πως δεν μπορείτε πλέον να τις υποστηρίξετε οικονομικά. Κάντε ένα πλάνο ψάχνοντας φθηνότερο γυμναστήριο, αποφασίστε να κόψετε το τσιγάρο, ή να αρχίσετε δίαιτα. Οι συνθήκες εργασίας σας πρέπει να αλλάξουν και οι σχέσεις σας με συναδέλφους να οριστικοποιηθούν. Ξεκαθαρίστε τι πραγματικά θέλετε από τη δουλειά σας και αν είστε άνεργοι, μην απελπίζεστε επιπλέον, σε ένα διάστημα όπου όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τα ενδιαφέροντά σας γίνονται το κύριο μέλημά σας και η ανάγκη σας για δημιουργική έκφραση και διασκεδαστικές ενασχολήσεις, είναι μεγάλη. Ο έρωτας σας δείχνει το άλλο του πρόσωπο και αν έχετε διάθεση το αντιμετωπίζετε. Αν δεν έχετε αποστρέφετε το βλέμμα, διοχετεύοντας την ενέργειά σας αλλού. Σας δίνεται η ευκαιρία να διαχωρίσετε τις επιφανειακές σχέσεις από την αγάπη, κουβαλώντας αναμνήσεις και απωθημένα που θα πρέπει να τους δώσετε την πραγματική τους υπόσταση. Ο κίνδυνος βρίσκεται στο προσωπείο που συντηρείτε, για να κερδίσετε χρόνο.

ΛΕΩΝ
Μην απορήσετε αν ξαφνικά παρουσιαστούν διάφορες ανάγκες μέσα στο σπίτι, ή κάποια μέλη της οικογένειας επιζητήσουν την προσοχή σας. Η ζωή σας στο σπίτι μόνο ήρεμη δεν θα είναι, εφόσον αυτή η Πανσέληνος ανασύρει λάθη και αμέλειες του παρελθόντος. Βρίσκεστε σε μεγάλη ένταση, ενώ καλείστε να πάρετε κάποιες αποφάσεις, βάζοντας προτεραιότητες μην ξέροντας από πού να αρχίσετε. Το μήνυμα της Πανσελήνου είναι να σταματήσετε να εμφανίζεστε ψύχραιμοι, ακολουθώντας τον ψυχαναγκασμό σας και εκτονώνοντας την πίεση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολλές εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει για εσάς αυτή η Πανσέληνος, εφόσον αφορά στον τομέα της επικοινωνίας σας. Μια είδηση για ένα κοντινό συγγενή, μια απάντηση που περιμένετε, πολλή διανοητική εργασία, αλλά και συνεχείς προσπάθειες προώθησης σχεδίων, είναι πολύ πιθανό να σας απασχολήσουν. Η έκλειψη αυτή εξάπτει τον ρομαντισμό σας, κάμπτοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις της. Κινητικότητα , συναντήσεις, ραντεβού και μετακινήσεις, θα αποτελέσουν τις βάσεις για την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου. Ανοιχτείτε μόνο μέχρι εκεί που μπορείτε να βλέπετε καθαρά την ακτή.

ΖΥΓΟΣ
Πολλές οι ανάγκες και τα αιτήματα που αναδύονται σε αυτή την Πανσέληνο, ακολουθούμενα από μια ανασφάλεια που δύσκολα διαχειρίζεστε και ακόμα πιο δύσκολα ξεπερνάτε. Οι ισορροπίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ συναισθηματικά και οικονομικά, πατάτε πάνω σε κινούμενη άμμο. Προσπαθήστε να δείξετε όση περισσότερη εγκράτεια μπορείτε και μην προβείτε σε καμία κίνηση διακανονισμού ή συμβιβασμού. Ξεκινώντας από την αρχή, πιεστείτε οικονομικά τώρα, για να μπορέσετε να απολαύσετε αργότερα τις προσπάθειές σας. Σκίστε όλα τα συγχωροχάρτια, αν θέλετε πραγματικά να προχωρήσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με την Πανσέληνο και την έκλειψη στο ζώδιό σας αισθάνεστε πως η προσωπική σας ζωή χρειάζεται αναθεώρηση. Οι καταστάσεις σας πιέζουν να επαναπροσδιορίσετε συμπεριφορές και στάσεις, αποβάλλοντας τον εγωισμό και το πάθος που σας περιβάλλουν. Βρείτε το κουράγιο με την παρουσία του Κρόνου να απεξαρτηθείτε και μην υποκρίνεστε με την αντίθεση του Άρη πως είστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Πολλοί θα προβείτε σε σημαντικές αλλαγές εμφάνισης, αλλά αυτό που επιβάλλεται είναι να πάψετε να ανταγωνίζεστε τον ίδιο σας τον εαυτό και μετά τους άλλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η λέξη απομόνωση μοιάζει με γρίφο για εσάς, αλλά σε αυτή την Πανσέληνο θα συνειδητοποιήσετε την ηδονή της λύσης του. Εστιαστείτε σε συγκεκριμένα θέματα αφιερώνοντας χώρο και χρόνο στον εαυτό σας παύοντας να ζείτε μέσα από τις ζωές των άλλων. Αυτό δεν σημαίνει πως είστε κενοί, αλλά χρειάζεστε μια εσωτερική στροφή, ώστε να μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε την αξία της περισυλλογής. Από την άλλη, η Πανσέληνος αυτή δείχνει όλο το παρασκήνιο, ενώ μυστικά και κρυφές σχέσεις είναι πιθανό να αποκαλυφθούν. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και τη διάθεσή σας απρόθυμη, για κάθε προτροπή που δεν εξυπηρετεί την ησυχία σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι αποκαλύψεις αυτής της Πανσελήνου θα θορυβήσουν πολλούς και σχετίζονται με τους φίλους και τους ανθρώπους που μοιράζεστε μαζί, μια ομαδική δραστηριότητα. Ωστόσο περισσότερο λυτρωτικές, παρά αποκαρδιωτικές θα είναι. Οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και μια συνειδητοποίηση περί κοινού σκοπού με άλλους, θα δημιουργήσει αμφιβολίες και αντιφατικούς δισταγμούς. Οι σχέσεις σας τεστάρονται και δοκιμάζονται και εσείς καλείστε να ξεκαθαρίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. Το δίλλημα αυτό θα διεγείρει την αυτογνωσία σας, κάνοντάς σας να νιώσετε ικανοποίηση για τις επιλογές σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σε αυτή την Πανσέληνο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά και γενικότερα την κοινωνική σας καταξίωση. Θα αντιληφθείτε πως φιλόδοξα άτομα θα αναζητήσουν τη στήριξή σας, προσέξτε όμως μην τη δώσετε αβασάνιστα. Αποκτάτε ένα ρόλο κλειδί που σας βαραίνει ψυχολογικά, ενώ αναγκάζεστε να επαναπροσδιορίσετε και τους στόχους σας. Επαγγελματικά, οικογενειακά και θέματα σπιτιού έρχονται στο προσκήνιο, μην αφήνοντα περιθώρια διαφυγής και γεμίζοντάς σας σκοτούρες. Έχετε συσσωρεύσει πολλά και είναι καιρός να ξεσπάσετε, προκειμένου να δείτε την πορεία των γεγονότων.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι προσωπικοί σας στόχοι είναι αυτοί που σας απασχολούν και αφορούν αρκετούς τομείς της ζωής σας. Αισθάνεστε πως ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστείτε από καταστάσεις και ανθρώπους που δεν συμπορεύονται με εσάς, ψάχνοντας εναγωνίως μια αλλαγή. Θα επιδιώξετε ότι σχετίζεται με μάθηση, σπουδές, ταξίδια, σεμινάρια, ώστε να γεμίσετε τις μέρες σας με πνευματικές ενασχολήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν καιρό. Οι κοντινοί σας άνθρωποι κρίνονται καθοριστικά, οι νέες γνωριμίες περνάνε από κόσκινο και η εξερεύνηση που επιθυμείτε, σφραγίζει έναν νέο κύκλο.



 


Πηγή: http://www.astrology.gr/