Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πως να εντυπωσιάσετε στο πρώτο ραντεβού!


Ωραία, άντε και ξεπεράσατε τον πρόσφατο -ή όχι- χωρισμό σας ή τέλος πάντων βαρεθήκατε να είστε μόνοι και θέλετε να βγείτε ραντεβού για να δείτε τι γίνεται… εκεί έξω.
Πως μπορείτε όμως να σιγουρευτείτε ότι θα κάνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση στην κοπέλα που δέχθηκε να σας συνοδέψει; 



Ιδού 9 απλοί κανόνες για το πρώτο ραντεβού, βγαλμένοι από το βιβλίο «A Practical Handbook for the Boyfriend; For Every Guy Who Wants to Be One, For Every Girl Who Wants to Build One!», που έχει γράψει η πρωταγωνίστρια της σειράς «Απελπισμένες Νοικοκυρές», Felicity Huffman και η Patricia Wolff.

1. Μην την στήσετε. Δικαίωμα στο στήσιμο έχουν –καλώς ή κακώς- μόνο οι γυναίκες, κυρίως στο πρώτο ραντεβού! Υπολογίστε να είσαστε στο μέρος του ραντεβού ένα τέταρτο νωρίτερα, για καλό και για κακό.

2. Προετοιμάστε ένα σύντομο ραντεβού. Αποφύγετε να πάτε για δείπνο στο πρώτο ραντεβού, γιατί αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά (και επιπλέον αργεί να φάει), τότε η βραδιά θα αποδειχθεί καταστροφικά… βαρετή!

3. Εμφανιστείτε οργανωμένοι. Καλό είναι να πάρετε την πρωτοβουλία και να προτείνετε μια καφετέρια ή ένα μπαρ που σας αρέσει. Οι περισσότερες γυναίκες θα το εκτιμήσουν αν έχετε σκεφτεί που θα πάτε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνουν εκείνες.

4. Επιλέξτε κάτι απλό και διασκεδαστικό. Μπορείτε να βγείτε από τα συνηθισμένα πλαίσια του ραντεβού και να προτείνετε κάτι διαφορετικό, όπως να βγάλετε μαζί το σκύλο βόλτα στο πάρκο ή να περπατήσετε Κυριακή πρωί στο Μοναστηράκι.

5. Κάντε της μια –μικρή- εισαγωγή στη ζωή σας. Είναι ωραίο να της δείξετε κάποια πράγματα από την καθημερινότητά σας, έξω από τα στενά όρια του ραντεβού. Μεταξύ αυτών είναι η γειτονιά σας, το αγαπημένο σας μπαρ (προς Θεού όχι σε αυτό που πηγαίνατε με την πρώην και πέσετε πάνω της) ή το μέρος που σας αρέσει να κάνετε τζόγκινγκ.

6. Μην βγάζετε τα εσώψυχά σας. Δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες για το πώς σας μεγάλωσε η μαμά σας. Αρκεί, προς το παρόν, να της μιλήσετε για το αν σας αρέσει η μπύρα ή το κρασί.

7. Δείξτε ενδιαφέρον για τη δική της ζωή. Προφανώς δεν σας ενθαρρύνουμε να την ρωτήσετε για το πλάνο ζωής της, τα σχέδια και τα όνειρά της. Πιο απλές ερωτήσεις όπως «ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία», είναι προτιμότερες.

8. Να είστε ευγενείς. Δεν εννοούμε βεβαίως μαζί της, αυτό είναι αυτονόητο. Πρέπει να είσαστε ευγενικοί με τους γύρω σας, όπως για παράδειγμα τον σερβιτόρο που θα σας εξυπηρετήσει. Αφήστε του καλό μπουρμπουάρ, θα εκτιμηθεί όχι μόνο από αυτόν αλλά και από το ραντεβού σας.

9. Μην βιάζεστε. Να θυμάστε πάντα ότι μόλις αρχίσατε να γνωρίζεστε. Ακόμα κι αν νιώθετε άνετα μαζί της, μην είστε σίγουροι ότι δεν θα θεωρήσει ενοχλητικό το να την αγκαλιάσετε ξαφνικά ή να παίξετε με τα μαλλιά της. Με λίγα λόγια, αν δεν σας δείξει ξεκάθαρα ότι θέλει κάτι διαφορετικό, μην προχωρήσετε πιο πέρα από ένα φιλί.