Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Όταν τα ζώδια ερωτεύονται… πρώτο κεφαλαίο Κριός- Παρθενος

ΚΡΙΟΣ
Για κάποιον που ζει τα πάντα με πάθος, όπως ο Κριός, ο έρωτας είναι… φωτιά και λαύρα. Για εκείνον δεν υπάρχουν ημίμετρα, είναι ενθουσιώδης και ασυγκράτητος και ζει την κάθε ερωτική εμπειρία σαν να μην υπάρχει αύριο. Τι γίνεται όμως όταν ο ίδιος αποφασίσει ότι… θέλει να υπάρχει αύριο; Πιθανόν, αν έχει πληγωθεί στο παρελθόν, να ξυπνήσει μέσα του η δυσπιστία και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια από το ταίρι του, ώστε να του κατευνάσει τον φόβο ότι μπορεί όλη αυτή η αγάπη του να χαραμίζεται σε λάθος πρόσωπο. Γιατί και οι άντρες και οι γυναίκες του ζωδίου, πίσω από τον επιφανειακά «σκληρό» δυναμισμό τους, κρύβουν μια πολύ τρυφερή καρδιά.


ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος μπορεί να είναι ενοχλητικά «γήινος» σε πολλούς τομείς της ζωής του, αλλά ο έρωτας δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, ευτυχώς για τον ίδιο και για όσους απολαμβάνουν την αγάπη του. Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι απροσδόκητα πλούσιος και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία του. Ο Ταύρος πιστεύει ακράδαντα στον αληθινό έρωτα. Αλλά παρά τον έντονο αισθησιασμό τους, και οι αρσενικοί και οι θηλυκοί εκπρόσωποι του ζωδίου, δεν συγχέουν τον έρωτα με το σεξ. Μπορεί να αργήσουν να ερωτευθούν πραγματικά κι ακόμα περισσότερο να δεσμευτούν. Όταν όμως το αποφασίσουν, θα περιβάλλουν το ταίρι τους με απέραντη ζεστασιά, στοργή, φροντίδα, συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος βλέπει τον έρωτα σαν παιχνίδι, όπως και διάφορα άλλα πράγματα στη ζωή του. Οι ερωτικές περιπέτειές του μπορούν να γεμίσουν τόμους, έστω κι αν αρκετές διαδραματίζονται κυρίως… μέσα στο μυαλό του. Από αυτή την άποψη, ακόμα κι αν ερωτευτεί κάποιο πρόσωπο και μείνει μόνιμα μαζί του, θα εξακολουθήσει τις απιστίες, έστω και νοερά, επιστρέφοντας μετά ανανεωμένος στη βάση του, αφού θα έχει αναπνεύσει για λίγο το ευχάριστο αεράκι της αλλαγής. Του αρκεί και ένα φλερτ μόνο στα λόγια... Εκτός αν το ταίρι του καταφέρνει να του κρατά διαρκώς το ενδιαφέρον, όπως θα έκανε σε ένα παιδί: με ποικιλία και διασκέδαση.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος ερωτεύεται με πάθος, ευαισθησία και αφοσίωση. Είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια στην αγάπη και δε φοβάται τη δέσμευση. Με έναν σχεδόν διαισθητικό τρόπο, συλλαμβάνει ό,τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις εκδηλώσεις του έρωτα. Αυτό βέβαια μπορεί και να βγαίνει εις βάρος του μερικές φορές, γιατί όποιος καταλαβαίνει πολλά, πληγώνεται και περισσότερο. Είναι ικανός, για χάρη της αγάπης του, να αφήσει κατά μέρος κάθε εγωισμό και λογική, ακόμα και για ένα πρόσωπο που δεν το αξίζει. Όποιος εμπνεύσει τέτοιο απόλυτο έρωτα σε έναν Καρκίνο, είναι πραγματικά τυχερός. Αλλά και πολύ άτυχος, αν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αυτό τον θησαυρό.


ΛΕΩΝ
Από ένα μεγαλοπρεπή Λέοντα, δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς υπαναχωρήσεις για χάρη του έρωτα. Και αυτό σε κάποιο βαθμό ισχύει, δεδομένου κιόλας ότι με τη γοητεία του είναι πάντα «ο άντρας (ή η γυναίκα) που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ», κατά το γνωστό σλόγκαν. Όμως, όταν ο κυριολεκτικά «λεοντόκαρδος» εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου ερωτευτεί για τα καλά, είναι ικανός να κατεβάσει τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, για να τα αποθέσει στα πόδια του αγαπημένου του προσώπου. Παρά τη φήμη του για επιπολαιότητα, εδώ θα φανεί επίμονος και σταθερός. Κι αν δεσμευτεί σοβαρά, θα είναι ένας αφοσιωμένος και προστατευτικός σύζυγος και οικογενειάρχης.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν ο Παρθένος έχει γενικά στη ζωή του την τάση να κάνει τα πράγματα δύσκολα, προσπαθώντας να… τα διευκολύνει, φαντάσου τι γίνεται όταν ερωτεύεται –μια υπόθεση που είναι από μόνη της δύσκολη. Γιατί, αν δαγκώσει τη λαμαρίνα, χάνει ολοσχερώς την ακλόνητη λογική του και παραδίδεται στον έρωτα χωρίς όρους. Για κάποιον που έχει μάθει να βάζει τα πάντα στο πλαίσιο της λογικής σκέψης, το μαγικό βασίλειο των συναισθημάτων είναι ένα ανεξερεύνητο πεδίο. Και εκεί μέσα ο ορθολογιστής και συγκρατημένος Παρθένος μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα δοσμένο στα πάθη του, ικανό να… πέφτει στα πατώματα, αφορμής δοθείσης. Αλλά ποτέ δημοσίως. Τουλάχιστον, σε αυτό κρατά ένα κομμάτι από τον παλιό καλό εαυτό του.