Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τι σημαινει Παθος;;



Πάθος σημαίνει ένταση,αδυναμία,έντονη επιθυμία,μαρτύριο. Όταν αναφέρουμε την λέξη πάθος το μυαλό μας πάει στο ερωτικό πάθος που είναι η έντονη φυσική έλξη προς ένα άλλο πρόσωπο και η ακατανίκητη δύναμη που μας κυριεύει και μπορεί καμιά φορά να μας οδηγήσει στα άκρα.
Χαρακτηριστικό του πάθους είναι ότι δεν παύει να υπάρχει μέσα μας αν δεν βρεί ένα τρόπο να εκφραστεί και να αποφορτιστεί. Άλλοι το παρομοιάζουν με παραλήρημα,μια μανία. Στο ζενίθ του έρωτα,όταν βιώνουμε τη μέγιστη συναισθηματική εμπλοκή, είναι οι ορμόνες που ξεσηκώνονται σε θύελλα μέσα μας και καθοδηγούν τις πιο μύχιες σκέψεις και πράξεις μας, κάνοντας παιχνίδι με τα εγκεφαλικά μας κύτταρα,και άλλες φορές μας φτάνει στα ουράνια και αποτελεί πηγή έμπνευσης και άλλες φορές είναι αρρώστια και μας ρίχνει στην κατάθλιψη. Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει απο αρρωστημένα πάθη,γιατί στο πάθος δεν υπάρχει λογική. Το πάθος περιέχει ένα κοκτέιλ έντονων συναισθημάτων όπως τρέλα,εξάρτηση,μανία,χημεία, μέθη,οσμές,ταλαιπωρία,πόνο.Το πάθος δεν είναι έρωτας ,ο έρωτας όμως έχει πάθος.Ο έρωτας έχει ενδιαφέρον και έγνοια προς τον άλλον,έχει αφοσίωση και τον μοιράζονται δυο.Ενώ το πάθος μπορεί να είναι μονόπλευρο.To πάθος έχει ημερομηνία λήξεως και όταν εξασθενήσει μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη ή μίσος. Στο πάθος αισθανόμαστε πεταλουδίτσες στην κοιλιά,ταχυκαρδίες, υπερδιέγερση και απογειωνόμαστε στην παρουσία του ατόμου που μας ενδιαφέρει ενώ στην απουσία του νιώθουμε την απόλυτη στέρηση.
Αλήθεια το πάθος περιγράφεται με λόγια;Πως μπορείς να εξηγήσεις τα συναισθήματα που νιώθει ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι με τα κορμιά τους παραδομένα στο πάθος;Οι λέξεις θα ήταν φτωχές και λίγες. Ολοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε κυριευτεί από διάφορα πάθη άλλα είναι δυνατά και άλλα ελέγχονται και ανάλογα με τον χαρακτήρα,καθένας τα βιώνει και τα εκφράζει διαφορετικα όπως και αν εξελειχθούν...

'Τα πάθη για τον άνθρωπο είναι ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα. Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά'. Βολταίρος.