Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Όταν τα ζώδια ερωτεύονται… δεύτερο κεφάλαιο Ζυγός-Ιχθεις

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός αναζητά στο άλλο του μισό την ολοκλήρωση της γήινης ύπαρξής του. Είναι μια αναζήτηση που του παίρνει πολύ καιρό και μπόλικους πειραματισμούς. Χάρη στη φυσική γοητεία του, οι περιπέτειες δεν του λείπουν, αλλά αντιστέκεται σε κάθε δέσμευση, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον εκλεκτό ή την εκλεκτή της καρδιάς του. Παρόλο που φημίζεται για την αναποφασιστικότητά του, εδώ δεν θα διστάσει στιγμή. Θα αναγνωρίσει αμέσως την αδελφή-ψυχή του και θα ξεκινήσει μαζί της τη ζωή της αρμονικής συνύπαρξης, που πάντα ονειρευόταν. Μια ζωή άνετη και ευχάριστη, γιατί διαφορετικά τι νόημα έχει μια σχέση, αν δεν σου ομορφαίνει την καθημερινότητα;


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για τον Σκορπιό ο έρωτας είναι πάθος, μυστήριο και ρίσκο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρει το σύντροφο που θα του προσφέρει αυτή τη διαρκή ένταση, που είναι για εκείνον απαραίτητη σαν το οξυγόνο, απλώς δεν ερωτεύεται. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τον προσελκύσει ένα πρόσωπο που του υπόσχεται μια ήρεμη, ξεκάθαρη, απλή σχέση. Ο Σκορπιός θέλει πολύπλοκα πράγματα, λαβυρίνθους που μέσα τους θα κυνηγιέται με το ταίρι του, αδιέξοδα όπου θα στριμώχνει και θα στριμώχνεται… Σε όποιον αντέξει όλη αυτή την ψυχική οδύνη και βγει νικητής από τις δοκιμασίες, θα προσφέρει για ανταμοιβή τον εαυτό του, ώστε να γίνουν ένα σώμα και μία ψυχή.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι Τοξότες είναι οι γητευτές του ζωδιακού. Ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στον μαγνητισμό που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου. Μπαίνουν στη ζωή των άλλων και… κλέβουν καρδιές, χωρίς επιπλέον να δείχνουν ότι προσπαθούν ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ίσως το γεγονός ότι έχουν ένα μονίμως «φευγάτο» στιλ, αφενός να τους κάνει ενδιαφέροντα στόχο για κατάκτηση και αφετέρου να υπόσχεται μαγικές περιπέτειες στον τυχερό που θα τους κερδίσει. Εκείνοι βέβαια δεν «κολλάνε» εύκολα σε μια κατάσταση. Αν όμως πραγματικά ξεμυαλιστούν, χάνουν κάθε καθαρή και αντικειμενική σκέψη και βυθίζονται βαθιά στην εξιδανίκευση και στην αυταπάτη, από την οποία κινδυνεύουν να έχουν ένα πολύ δυσάρεστο ξύπνημα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως έχει παραδοσιακές απόψεις για τις σχέσεις και, παρά τη νεανική του διάθεση για περιπέτεια, βλέπει στο μέλλον τον εαυτό του παντρεμένο με παιδιά. Και τον βλέπει με απόλυτη βεβαιότητα, βάζοντας τη δημιουργία της οικογένειας μέσα στους στόχους της ζωής του και όχι αντιμετωπίζοντάς την σαν κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί κάποια στιγμή, γενικά και αόριστα. Σαν γήινο ζώδιο που είναι, θέλει να δημιουργεί στερεές βάσεις για τον ερωτικό δεσμό του, τον οποίο διαχειρίζεται με ευγένεια και σεβασμό. Αφοσιώνεται απόλυτα στο πρόσωπο που έχει κερδίσει την αγάπη του, αλλά μπορεί να γίνει πολύ σκληρός απέναντι σε εκείνον που θα τον απογοητεύσει.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος είναι από τα πιο ελεύθερα πνεύματα του ζωδιακού και ζει τον έρωτα όπως και τις υπόλοιπες εμπειρίες του: «χαλαρά», ανέμελα, με περιπετειώδη διάθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βαθιά μέσα του δεν έχει την ανάγκη να αγαπήσει. Απλώς θα το κάνει χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά του και ένας τρόπος γι’ αυτό είναι να κρατά ορισμένες αποστάσεις ασφαλείας. Ξέρει να φυλάγεται από τις κάλπικες αγάπες και δε θα θυσιάσει την ελευθερία του. Τι γίνεται όμως όταν συναντήσει τον μεγάλο έρωτα; Εκεί θα δώσει μαζεμένα όλα όσα δεν έδωσε σε όλες τις προηγούμενες σχέσεις του, κάνοντας τον σύντροφό του απεριόριστα ευτυχισμένο.


ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς είναι γεννημένος για να αγαπά, καθώς μέσα από τον έρωτα αναζητά την εσωτερική του ενότητα—ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα «διπλά» ζώδια του ζωδιακού, σαν τους Διδύμους και τον Ζυγό. Ο κόσμος των συναισθημάτων του είναι βαθύς και απέραντος, σαν τον ωκεανό, και ο Ιχθύς βρίσκεται εκεί μέσα εντελώς στο στοιχείο του. Έχει απόλυτη επαφή με τα αισθήματά του, δεν φοβάται να αγαπήσει και καλεί τον σύντροφό του να δοθεί κι εκείνος άφοβα στην ερωτική τους ένωση, ώστε να αφεθούν μαζί στην ευδαιμονία τους. Επιπλέον, σπάνια θα πληγώσει εσκεμμένα τον άλλον, εκτός αν αντιδράσει σε κάτι που του έκαναν.