Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ενα ταξιδι μεχρι την Ολλανδία

  Η Ολλανδία στο σύνολό της, είναι συχνά αναφέρεται ως " Holland ", αν και Βόρεια και Νότια Ολλανδία είναι στην πραγματικότητα μόνο δύο από τις επαρχίες του.
Το ευρωπαϊκό τμήμα των Κάτω Χωρών συνορεύει με τη Βόρεια Θάλασσα στα βόρεια και δυτικά, το Βέλγιο προς το νότο, και τη Γερμανία προς τα ανατολικά, και μοιράζεται θαλάσσια σύνορα  με το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο . Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία οργανώνεται ως ένα ενιαίο κράτος .

Τα λουλούδια στην Ολλανδία

Τα εντυπωσιακά χρώματα των ανθοφορίας βολβούς τουλίπας είναι ένα τυπικό θέαμα στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Τα φωτεινά κόκκινα, ροζ και κίτρινο χρώμα είναι συντριπτικά όμορφη και είναι ένα πρέπει να δούμε, ή θα πρέπει να λέμε, ένα πρέπει να ζήσουμε!


Ιστορία της τουλίπας στην Ολλανδία

Αρχικά καλλιεργούνται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (σημερινή Τουρκία), τουλίπες εισήχθησαν στην Ολλανδία στο δέκατο έκτο αιώνα. Όταν Carolus Clusius έγραψε το πρώτο σημαντικό βιβλίο για τουλίπες το 1592, που έγινε τόσο δημοφιλές ώστε κήπο του λεηλατήθηκε και λαμπτήρες κλαπεί σε τακτική βάση. Δεδομένου ότι η ολλανδική Χρυσή Εποχή αυξήθηκε, έκανε έτσι αυτό το καμπυλωτό και πολύχρωμα λουλούδια. Έγιναν δημοφιλείς σε έργα ζωγραφικής και φεστιβάλ. Στα μέσα του δέκατου έβδομου αιώνα, τουλίπες ήταν τόσο δημοφιλές που δημιούργησαν την πρώτη οικονομική φούσκα, γνωστή ως «Μανία Tulip" (tulipomania). Καθώς οι άνθρωποι αγόρασε βολβούς που έγινε τόσο ακριβό που χρησιμοποιούνταν ως χρήμα μέχρι την αγορά τους συνετρίβη. 

 Μεταξύ Den Helder στην Ολλανδία και στη Δανία Esbjerg βρίσκεται μια περιοχή φυσικής σημασίας που δεν έχει ίση οπουδήποτε στον κόσμο
 Η Θάλασσα Wadden είναι σφύζει από ζωή. Δύο φορές την ημέρα, το ρεύμα της παλίρροιας πλημμύρα φέρνει νερό από τη Βόρεια Θάλασσα, πλούσια σε ιζήματα και πλαγκτόν, πολλά από τα οποία βυθίζεται στον αμμώδη βυθό. Επιπλέον, τα ρηχά νερά της Θάλασσας Wadden ζεσταίνει γρήγορα το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι τα φύκια και τα φύκια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα. Αποτελούν τη βάση του τεράστιου πλούτου των τροφίμων που παρέχει στους κατοίκους της Θάλασσας Wadden - αμέτρητα ψάρια, τα πουλιά και οι φώκιες.