This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έμεινα εδώ





Έμεινα εδώ να μη φοβηθείς
Να μη μείνεις μόνη σου και 'γω στο τίποτα
Έμεινα εδώ να μη μαραθείς  






Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η Δικαιοσύνη και η Αδικία

Κάποια μέρα συναντήθηκαν η Δικαιοσύνη και η Αδικία κι άρχισαν να καβγαδίζουν για το πώς είναι καλύτερα να ζουν οι άνθρωποι, με την δικαιοσύνη ή με την αδικία; Η Αδικία υποστήριζε με πάθος ότι είναι καλύτερα να ζει ο κόσμος με την αδικία, ενώ η Δικαιοσύνη έλεγε πως δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα από εκείνο όπου επικρατεί ο νόμος της δικαιοσύνης. Λογομάχησαν, είπε η καθεμία τα δικά 
της, χωρίς τελικά ούτε η Δικαιοσύνη ούτε η Αδικία να αλλάξουν γνώμη.
Κάποια στιγμή η Αδικία στρέφεται στη Δικαιοσύνη και της προτείνει:

-Αφού δε συμφωνείς μ΄ αυτά που σου λέω, δεν πάμε καλύτερα να κρίνει ένας σοφός γέροντας;
-Πάμε, απάντησε η Δικαιοσύνη.

Πήραν το δρόμο και πήγαν και βρήκαν το σοφό γέροντα.

-Θέλουμε να μας λύσεις μια διαφορά, του λέει η Αδικία. Πως είναι καλύτερα να ζουν οι άνθρωποι, με την αδικία ή με την δικαιοσύνη;
-Τι ποσό βάλατε για στοίχημα, ρώτησε ο σοφός γέροντας.
-Εκατό ρούβλια, απάντησαν κι οι δυο μ΄ ένα στόμα.
-Λοιπόν, Δικαιοσύνη, λέει τότε ο σοφός γέροντας, πρέπει να ξέρεις πως έχασες το στοίχημα. Σήμερα ζεις καλύτερα με την αδικία!

Η Δικαιοσύνη έβγαλε από την τσέπη της εκατό ρούβλια και τα έδωσε στην Αδικία, λέγοντας πως δεν την έπεισε ο σοφός γέροντας και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να ζει κανείς σε συνθήκες δικαιοσύνης.

-Αφού δεν πείστηκες, λέει η Αδικία, έλα να πάμε στο δικαστή. Αν κερδίσεις εσύ το στοίχημα, θα σου δώσω χίλια ρούβλια. Αν, όμως, κερδίσω εγώ, δε θέλω λεφτά –αλλά θα σου βγάλω τα μάτια. Συμφωνείς;

-Συμφωνώ!, απάντησε η Δικαιοσύνη.

Πήγαν στο δικαστή και τον ρώτησαν πως είναι καλύτερα να ζουν οι άνθρωποι, με την αδικία ή με την δικαιοσύνη;
Ο δικαστής έδωσε την ίδια απάντηση:

-Σήμερα ζει κανείς καλύτερα με την αδικία.

Τότε η Αδικία έβγαλε τα μάτια της Δικαιοσύνης, τα πήρε κι έφυγε.

Η Δικαιοσύνη έμεινε έτσι τυφλή. Μιας και δεν έβλεπε, πήρε ένα ραβδί κι άρχισε να ψαχουλεύει στο δρόμο, για να μη σκοντάψει και πέσει.
Περπάτησε, περπάτησε όλη μέρα και, κάποια στιγμή, όταν νύχτωσε, έφτασε μπροστά σ΄ ένα βάλτο. Κουρασμένη όπως ήταν, ξάπλωσε στην άκρη του βάλτου, στο χορτάρι, για να ξαποστάσει. Τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν πάνω στο βάλτο οι σατανάδες. Ο αρχισατανάς άρχισε να ρωτάει έναν έναν τους σατανάδες τι έκαναν εκείνη τη μέρα.

-Εγώ, λέει ένας σατανάς, κατέστρεψα την ψυχή ενός ανθρώπου.
-Εγώ, λέει κάποιος άλλος, έσπρωξα έναν άνθρωπο να κάνει μια μεγάλη αμαρτία.

Κάποια στιγμή πετάγεται κι η Αδικία και λέει θριαμβευτικά:

-Εγώ έβαλα δυο φορές στοίχημα με τη Δικαιοσύνη. Στο πρώτο κέρδισα εκατό ρούβλια και στο δεύτερο της έβγαλα τα μάτια!

-Για τα εκατό ρούβλια αξίζεις συγχαρητήρια που τα κέρδισες, της λέει ο αρχισατανάς. Αλλά για τα μάτια που πήρες δεν κέρδισες και τίποτα το σπουδαίο. Αν η Δικαιοσύνη τρίψει τα μάτια της με το χορτάρι που φυτρώνει εδώ, θα ξαναβρεί το φως της. η Δικαιοσύνη άκουσε τα λόγια του αρχισατανά και χάρηκε.

Σε λίγο λάλησε ο πετεινός κι η συμμορία των σατανάδων βυθίστηκε και χάθηκε μέσα στο βάλτο. Τότε, η Δικαιοσύνη έκοψε μια φούντα χορτάρι κι άρχισε να τρίβει τις άδειες κόγχες των ματιών της. Και το θαύμα έγινε. Στις κόγχες εμφανίστηκαν και πάλι τα δυο αστραφτερά της μάτια. Έτσι, η Δικαιοσύνη ξαναβρήκε το φως της, πέταξε το ραβδί και πήρε το δρόμο του γυρισμού, αφού έβαλε στο ταγάρι και λίγο θαυματουργό χορτάρι.

Εκείνον τον καιρό είχε χάσει το φως της η κόρη του άρχοντα της χώρας. Απελπισμένος ο άρχοντας έβγαλε φιρμάνι, που έλεγε πως οποίος της ξαναδώσει το φως της θα την πάρει για γυναίκα του.

Άκουσε κι η Δικαιοσύνη για το φιρμάνι και πήγε στο παλάτι. Έτριψε τα μάτια της κοπέλας με το θαυματουργό χορτάρι και της ξανάδωσε το φως.
-Τι θέλεις να σου δώσω για αντάλλαγμα για το καλό που μου κανες; Ζήτησε ό, τι θέλεις και θα το έχεις!, της είπε ο άρχοντας.

-Δε θέλω να μου δώσεις τίποτα! του είπε ταπεινά η Δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλω είναι να καταργήσεις τους νόμους της αδικίας και να αφήσεις τον κόσμο να ζει σε συνθήκες δικαιοσύνης. Αν δεν το κάνεις, η κόρη σου θα ξαναχάσει το φως της. το ίδιο και συ κι όλοι εδώ μέσα στο παλάτι!

Ο άρχοντας, που στην αρχή δεν ήθελε να καταργήσει τους νόμους της αδικίας, τρόμαξε απ΄ αυτά που άκουσε. Έβγαλε φιρμάνι που καταργούσε όλους τους άδικους νόμους. Επειδή, όμως, δεν μπορούσε να ζήσει και να κυβερνήσει χωρίς την αδικία, σηκώθηκε κι έφυγε από την χώρα μαζί με την οικογένειά του.

Έτσι, απαλλαγμένοι από την αδικία και από τον άρχοντα-τύραννο, οι κάτοικοι αυτής της μακρινής χώρας άρχισαν να ζουν μια νέα ζωή, χαρούμενα κι ευτυχισμένα, χωρίς μίση, πολέμους, σκοτωμούς και κακουργήματα.

Ομόφωνα διάλεξαν για αρχηγό της χώρα τη Δικαιοσύνη, που, για να κρίνει σωστά κι ανεπηρέαστα, δίκαζε πάντα με δεμένα μάτια και με τη ζυγαριά στο χέρι.

Από τότε οι άνθρωποι έτσι ακριβώς απεικονίζουν τη Δικαιοσύνη: με δεμένα μάτια και με μια ζυγαριά στο χέρι.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ και ΣΚΕΨΕΙΣ που ακούσαμε, διαβάσαμε, νιώσαμε, ζήσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας:

1. Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.
2. Ο καλύτερος τρόπος να κρατάς το λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.
3. Ντροπή δεν είναι να μην αγαπάς, αλλά να μην εκτιμάς αυτό που έχεις να σ' αγαπάει...
4. Ο άνθρωπος παντρεύεται από έλλειψη γνώσης, χωρίζει από έλλειψη υπομονής, και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης.
5. Πάντα σκεφτόμουν τι θα έκανα για σένα αν ήσουν δικιά μου.
Το λάθος μου είναι ότι δε σκέφτηκα τι πρέπει να κάνω για να γίνεις δικιά μου.
6. Όλοι οι άνθρωποι κάποτε πεθαίνουν. Λίγοι όμως πραγματικά έζησαν.
7. Όταν είσαι μόνη μην κλάψεις. Σκέψου πως και το φεγγάρι
είναι μόνο του και όμως λάμπει.
8. When life gives you a bad romance, show everyone your poker face, buy a new telephone, call Alejandro.. and guys... JUST DANCE!<3
9. Η ζωή είναι ένας καθρέφτης: μας κοιτάζει όπως τον κοιτάζουμε. Αν τον δούμε με χαμόγελο και καλοσύνη θα μας χαμογελάσει κι εκείνος καλοσυνάτα.
10. Η ευτυχία είναι μια σκάλα που δεν μπορείς να την σηκώσεις με τα χέρια στις τσέπες
11. Υπάρχουν άνθρωποι που σ' όλη τους την ζωή δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό δεν κάνουν και λάθη. Αλλά όλη η ζωή τους είναι ένα λάθος
12. Να είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή αφού σου δίνει την ευκαιρία ν' αγαπάς, να δουλεύεις, να παίζεις και να κοιτάζεις τ' αστέρια στον ουρανό.
13. Γεννηθήκαμε από θαύμα, ζούμε μέσα στο θαύμα, η ύπαρξή μας είναι ένα μεγάλο, πολύπλευρο θαύμα και το μόνο που δεν πιστεύουμε είναι το θαύμα.
14. Για να ζήσεις ελεύθερος και ευτυχισμένος πρέπει να θυσιάσεις την πλήξη και την βολή σου.
Και αυτή δεν είναι πάντα μια εύκολη θυσία.
15. Οι πραγματικοί φίλοι μας επισκέπτονται όταν ευημερούσε μόνο εάν τους καλέσουμε, όταν όμως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έρχονται χωρίς πρόσκληση.
16. Οι φίλοι στους οποίους μπορείς να τηλεφωνήσεις στις 4:00 το πρωί όταν νιώθεις ότι τους χρειάζεσαι είναι οι μόνοι που μετράνε.
17. Εκείνος που μιλά άσχημα για άλλους μπροστά σου, θα μιλήσει άσχημα για σένα πίσω από την πλάτη σου.
18. Επέπληξε τον άνθρωπο σου όταν είστε οι δυο σας, αλλά να τον επαινείς πάντοτε μπροστά στους άλλους.
19. Εάν θέλεις έναν καινούργιο έρωτα, πρέπει να του κλείσεις το μάτι. Εάν θέλεις να τον κρατήσεις, πρέπει να κλείσεις και τα δυο.
20. Όπου κοιτάς στο τέλος θα πας.
21. Αν περιμένεις να περάσει το τρένο μην ξεκινήσεις για το αεροδρόμιο. Μείνε στην στάση.
Αλλιώς το πιθανότερο είναι να μην πας τελικά πουθενά.
22. Μην φοβάσαι αν πέσεις. Όποιος περπατάει ή τρέχει θα πέσει αλλά μπορεί να ξανασηκωθεί. Ο μόνος που δεν θα πέσει ποτέ είναι αυτός που σέρνεται.
23. Η απουσία κάνει τους μέτριους έρωτες να σβήνουν και τους έντονους να μεγαλώνουν, όπως και ο άνεμος κάνει τα κεριά να σβήνουν, αλλά τις πυρκαγιές να φουντώνουν.
24. Το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σ' εμάς και στην ευτυχία, είναι ο εαυτός μας.
25. Το να φύγει κάποιος από κάτι που τον δυσαρεσετί μερικές φορές είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι ν' αντέξει και να πολεμήσει για να αλλάξει την κατάσταση.
26. Όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν.
27. Αν μια αγάπη διαρκεί, είναι γιατί κάτι μένει ακόμη μέσα μας ανικανοποίητο.
28. Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ενός ανθρώπου αν παρατηρήσεις πως συμπεριφέρεται σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν.
29. Η τύχη τρέμει τον γενναίο και τρομοκρατεί τον δειλό.
30. Η συκοφαντία συνήθως χτυπάει τους άξιους ανθρώπους, όπως τα σκουλήκια
ρίχνονται επάνω στα καλύτερα φρούτα.
31. Πάνω στην οργή σου ούτε να λες κάτι, ούτε και να κάνεις. Εάν μια φορά λυπηθείς
που δε μίλησες, εκατό φορές θα μετανιώσεις που δεν έμεινες σιωπηλός.
32. Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, λείπει η θέληση.
33. Ο πλούτος και η εξουσία δεν αλλάζουν τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτουν.
34. Απόφευγε ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροπρεπείς άνθρωποι πάντα το κάνουν αυτό. Αλλά οι πραγματικά μεγάλοι, σε κάνουν να αισθανθείς ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις μεγάλος.
35. Την νύχτα το μεγαλύτερο σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή.
36. Αν θες να πιάσεις ένα ψάρι θα πρέπει να σκεφτείς σαν να ήσουν ψάρι.
37. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει τι δεν μπορείς να κάνεις.

Πηγη

Σοφά λόγια για την φιλία

Φίλος είναι εκείνος που ξέρει τα πάντα για εσένα και εξακολουθεί να σε αγαπάει.
Οι μόνοι φίλοι που μπορούμε να τους εμπιστευτούμε είναι εκείνοι που δεν μας το ζητούν. 
Επέπληξε τον φίλο σου όταν είστε οι δυο σας,αλλά να τον επαινείς πάντοτε μπροστά στους άλλους.
Δεν πρέπει να προσπαθείς να αποκτήσεις όσους περισσότερους φίλους γίνεται, αλλά μόνο τόσους με όσους μπορείς να νιώσεις οικειότητα.

Η έχθρα είναι πάντα ειλικρινής, η φιλία όμως δεν είναι πάντοτε τόσο τίμια.
Οι φίλοι στους οποίους μπορείς να τηλεφωνήσεις στις 4:00 το πρωί είναι οι μόνοι που μετράνε.
Οι πραγματικοί φίλοι μας επισκέπτονται όταν ευημερούμε μόνο εάν τους καλέσουμε,όταν όμως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έρχονται χωρίς πρόσκληση.
Ο έρωτας είναι τυφλός, η φιλία προσπαθεί να μην βλέπει. 
Λίγοι φίλοι έχουν τη δύναμη να επαινέσουν την επιτυχία του φίλου τους,χωρίς να νιώσουν φθόνο. 
Εάν γνωρίζεις την θλίψη του φίλου σου, θεώρησε την δική σου.
Αν ψάχνεις φίλο χωρίς ελαττώματα, θα μείνεις χωρίς φίλο.
Ο αληθινός φίλος είναι θησαυρός ανεκτίμητος! 
Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία "τι κάνεις εκεί ανόητη?"και η Φιλία της απαντά "Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"...
Η φιλία είναι σαν το χρήμα, πιο εύκολο να την αποκτήσεις, πιο δύσκολο να τη διατηρήσεις.
Άνθρωπος που δεν έχει φίλους ή ειναι θεός ή αγρίμι. 
Η φιλία βελτιώνει την ευτυχία και μετριάζει τη δυστυχία, διπλασιάζει τη χαρά μας και κόβει στα δύο τον πόνο μας.
Για τους φίλους σου στην ανάγκη να μπαίνεις μπροστά. Και αν σε προδώσουν, να μη στενοχωρηθείς που σε πρόδωσαν. Να τους λυπάσαι που δεν είχαν τη δική σου δύναμη.
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ξαπλώσεις στην πολυθρόνα σου στη βεράντα, να μην ανταλλάξεις ούτε μια λέξη και μετά να φύγεις αισθανόμενος ότι ήταν η καλύτερη συζήτηση που έχεις κάνει ποτέ.
Οι φίλοι είναι άγγελοι που μας σηκώνουν ψηλά στον ουρανό, όταν τα δικά μας φτερά ξεχνούν πώς πετάνε.
Αληθινός φίλος είναι εκείνος που στον κόσμο μίλα για τα προτερήματα σας και σε σας για τα ελαττώματά σας.
Μη βιάζεσαι να αποκτήσεις φίλους και, όσους αποκτήσεις, μη βιάζεσαι να τους διώξεις.
Δύσκολο δεν είναι να αποκτήσεις φίλους, αλλά να τους διατηρήσεις.

Σοφά Λόγια












Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ποτέ δεν κρίνουμε τους άλλους απο τα ρούχα που φοράνε

Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι με το σύζυγό της, ντυμένο με ένα φτωχικό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού.
Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard.

"Θα θέλαμε να δούμε να δούμε τον πρόεδρο" είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.

"Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα" απάντησε η γραμματέας κοφτά.

"Θα περιμένουμε" απάντησε η γυναίκα.

Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα απογοητευτούν και θα φύγουν. Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.

"Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν" του είπε!

Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.

Η γυναίκα του είπε "Είχαμε έναν γιο που φοίτησε στο Πανεπιστήμιό σας για ένα χρόνο. Το αγαπούσε και ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ. Αλλά δυστυχώς πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε απρόσμενα. Ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να χτίσουμε ένα μνημείο για αυτόν στο χώρο του Πανεπιστημίου."

Ο πρόεδρος δεν συγκινήθηκε καθόλου. Αντιθέτως εκνευρίστηκε.

"Κυρία μου" απάντησε με αναίδεια "δεν μπορούμε να βάζουμε αγάλματα για κάθε άνθρωπο που φοίτησε στο Harvard και πέθανε. Αν το κάναμε, τότε αυτό το μέρος θα έμοιαζε με νεκροταφείο."

"Όχι" απάντησε γρήγορα η γυναίκα, "δεν θέλουμε να στήσουμε ένα άγαλμα. Σκεφτήκαμε να δωρήσουμε ένα κτίριο στο Harvard."

Ο πρόεδρος γύρισε τα μάτια του. Έριξε μία ματιά στο ξεθωριασμένο καρό φουστάνι και το φτωχικό κοστούμι και φώναξε: "Ένα κτίριο! Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ένα κτίριο; Έχουμε περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια δολάρια σε κτίρια εδώ στο Harvard."

Για μία στιγμή η γυναίκα έμεινε σιωπηρή. Ο πρόεδρος χαμογέλασε χαιρέκακα. Ίσως ήρθε η ώρα να τους ξεφορτωθεί. Η γυναίκα στράφηκε προς τον άντρα της και είπε ήρεμα:

"Μόνο τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα πανεπιστήμιο; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας τότε;"

Ο σύζυγος έγνεψε θετικά. Το πρόσωπο του προέδρου κιτρίνισε και καταλήφθηκε από σύγχυση.

Ο κύριος και η κυρία Leland Stanford σηκώθηκαν όρθιοι και βγήκαν έξω. Ταξίδεψαν μέχρι το Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιου που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Stanford, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Harvard είχε ξεχάσει.

Ποτέ δεν κρίνουμε τους άλλους απο τα ρούχα που φοράνε. Ας μην ξεχνάμε οτι ο Χριστός φορούσε μόνο ενα χιτώνα...

Μια Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες.

Μέσα από τους σελίδες ενός βιβλίου, με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» μια Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες.

Μάλιστα, δίνει ...την δική της απάντηση στο γιατί συμπεριφέρονται όλοι με «άθλιο» τρόπο στον ελληνικό λαό!

Ωστόσο, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται ότι παρόλο που υπάρχει ένα συναίσθημα μίσους από την πλευρά της, την ίδια στιγμή θαυμάζει και σέβεται το ελληνικό πνεύμα και τους αρχαίους Έλληνες.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ' απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται»

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ' εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε "ψυχικά καταπιεσμένη" γιατί "Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες"! Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε " *Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*"!

«Ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ' την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ' απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από 'δω, Στέφανος ο Αθηναίος από 'κει. Δεν μπορούσα ν' ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!».

Μπαίνει ένας πειρατής σε ένα μπαρ.

Μπαίνει ένας πειρατής σε ένα μπαρ. Ένας τύπος τον πλησιάζει και τον ρωτάει .
- Δε μου λες, το δεξί σου πόδι γιατί είναι ξύλινο ?
- Άσε μωρέ, ήταν η πρώτη μέρα μου ως πειρατής και δεν ήξερα τι με περίμενε. Βγήκαμε στα ανοιχτά, συναντήσαμε φουρτούνες, κουνούσε το καράβι. Ε, δεν είχα συνηθίσει το τράνταγμα κι έπεσα από το κατάρτι . 
- Το γάντζο στο χέρι ? Από τι το 'παθες ?
- Να, που λες, ξυπνάω ένα πρωί, ήμασταν ήδη εκεί στα ανοιχτά, στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, κουνούσε το καράβι , δεν είχα συνηθίσει το ξύλινο πόδι παραπάτησα και έπεσα στους καρχαρίες . 
- Και το μάτι ? Γιατί το κρύβεις ?
-Ξέρεις τώρα . Τσίμπλα .
- Τσίμπλα ?
- Να, ξύπνησα ένα πρωινό, βγήκαμε στα ανοιχτά, είχα μία τσίμπλα στο μάτι. Ε, δεν είχα συνηθίσει το γάντζο ...

Μην ψάχνεις πια αλλού


Μην ψάχνεις πια αλλού
αφού το ξέρεις ήδη
μην ψάχνεις πια αλλού
εδώ είναι το ταξίδι

                Ταξιδι - Νικος Πορτοκαλογλου


Στιχοι:Ν.Πορτοκαλογλου
Μουσικη:Ν.Πορτοκαλογλου



Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Εισαι στην ζωη μου ουρανος - Αντρεας Σταμος



                Εισαι στην ζωη μου ουρανος - Αντρεας Σταμος



Ρωτάς τους φίλους τους γνωστούς
μακριά σου πώς περνάω
Αν σε σκέφτομαι καθόλου
για σένα αν μιλάω
Μα δακρύζω και πονώ
Και το ξέρεις και το ξέρω
ότι χώρια σου δεν ζω
μακριά σου υποφέρω

Είσαι στη ζωή μου ουρανός
φεγγάρι μες στη νύχτα μου
Και της μοναξιάς μου οδηγός
στης τρέλας τα ταξίδια μου

Είσαι στη ζωή μου ουρανός
φεγγάρι μες στη νύχτα μου
Και της μοναξιάς μου κιβωτός
στου ονείρου τα ταξίδια μου

Γυρνώ τα βράδια να σε δω
μες στα παλιά λημέρια
Θέλω να σε ξαναδώ
κάτω απ' του ουρανού τ' αστέρια
Κι αν δεν γίνεται αυτό
άσε έστω να ελπίζω
Πως θα έρθει η στιγμή
που πάλι θα σ' αγγίζω

please forgive me



please forgive me

Εισαγωγή με θάλασσες



Εισαγωγή με θάλασσες 

Το τραγούδι μας

Με στίχους θα το ντύσουμε 
απ' τα δικά μας λόγια
γεμάτα απ' αισθήματα 
γεμάτα από χρώμα.

Εισαγωγή θα βάλουμε
κομμάτια απ' τα όνειρά μας
για διεύθυνση ορχήστρας
παλμοί απ' την καρδιά μας.


Φωτογραφία: Το τραγούδι μας

Με στίχους θα το ντύσουμε 
απ' τα δικά μας λόγια
γεμάτα απ' αισθήματα 
γεμάτα από χρώμα.

Εισαγωγή θα βάλουμε
κομμάτια απ' τα όνειρά μας
για διεύθυνση ορχήστρας
παλμοί απ' την καρδιά μας.



Πηγη

Χίλια αστέρια..

 Χίλια αστέρια τα μαλλιά σου στέμμα φωτεινό η αγκαλια σου ενα αστερι η καρδια μου στο δικο σου ουρανο παραμυθι αληθινο φτιαχτηκες μονο για μενα και εισαι ο λογος που δηλώνω ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Λιγο Γελιο





Κορίτσια,όταν φοράτε 12ποντη γόβα, να περπατάτε
σαν βασίλισσες. όχι σαν ανάπηρη ακρίδα μετά απο
σεισμό...


  • Σ' ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου...καινούργιε γείτονα με το ξεκλείδωτο ρούτερ!



  • Ξέρει κανείς αν ταίσω τις κότες παντζάρια...θα βγουν απευθείας τα αυγά κόκκινα;



  • 3 φράσεις με πλήγωσαν πιο πολύ στη ζωή μου:

"Δεν υπάρχει άγιος βασίλης",

"Δεν μπορώ να σε δω ερωτικά", και

"Δεν κάνουμε ντελίβερι τέτοια ώρα".



  • -Από μπύρες τι έχει? -Amstel,Heineken,Bud,Corona,Stella,Tiger,Fix,Guinness,MCfarland,Mythos,Fisher,Βεργίνα,Gosser...
-Ένα φραπέ μέτριο.


  • Το μανάρι στην τράπεζα που μου είχε δώσει το δάνειο με παίρνει ακόμα τηλέφωνο .. Προφανώς και δε με ξεπέρασε ποτέ...

Χαμένη αίσθηση


Αδυσώπητη αίσθηση στο κορμί μου βρήκες
απ' τα όνειρά μου μες στο αίμα μπήκες.

Χιλιάδες σκιρτήματα στα κύτταρά μου
ένιωσα ξανά να χτυπά η καρδιά μου.

Έχει πια χαθεί η αίσθηση του χρόνου
είσαι μόνο εσύ ο παλμός του κόσμου.


Κάποιοι ... θα έλεγαν πως είναι θύμα .... Εγώ λέω ... πως έχει ψυχή .......




Μια βραδιά κάτω από τ'αστέρια ... σε μια παραλία που την αγκαλιάζει..
Κάθισε μόνη, αναπολώντας στιγμές που της λείπουν,ένα δάκρυ κύλησε
Και χάθηκε παίρνοντας μαζί του ότι πιο πολύτιμο.. την ίδια την ψυχή της ...
Της είπαν πως έπρεπε να είναι δυνατή ...;και αυτό προσπαθούσε να είναι ...
Αφήνοντας πίσω τον εαυτό της ...
... Κοιτούσε το είδωλο της στον καθρέφτη και μονολογούσε ...είμαι δυνατή..θα τα καταφέρω..αγνοώντας πεισματικά τα δάκρυα, που δεν μπορούσε να ελέγξει
καμία δύναμη..
<Θυμάμαι> ...ψέλλισε η καρδιά της ...
<Ξέχνα> ... της υπαγόρευσε η λογική της..δεν σου επιτρέπεται ούτε καν αυτό..
Όταν εσύ θυμάσαι ...ο νους τρέχει πίσω,σε λάθη που πονάνε ... και τότε δεν μπορείς να μ'ακούσεις ... κι εγώ θέλω να σε σώσω.. εσένα.. ή.. ότι απέμεινε από σένα ...
Μην αφήσεις εσένα στη σκιά κανενός ...
Μα η καρδιά της πάντα θα θυμάται ... τα φιλιά, τα χαμόγελα, τα πειράγματα,
Την αγκαλιά, τη μορφή του ... και πιο πίσω ... τον πόνο ... το δάκρυ ...
Και μπορεί να ξεχάσει τα πάντα ... εκτός απ'την μορφή του ...
Ξέρει ... μα αυτό δεν την εμποδίζει να τον αγαπάει ...
Αυτό είναι δύναμη ...
Είναι δυνατή τελικά ...επέλεξε να τον κρατήσει στην καρδιά της ... αφήνοντας τον πίσω ...όσο κι αν πονάει ...
Κάποιοι ... θα έλεγαν πως είναι θύμα ....
Εγώ λέω ... πως έχει ψυχή .......

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο μονόλογος του Παλιάτσου...



Η αυλαία έπεσε και τι ήρθατε κυρίες κ κύριοι σήμερα να σας πω; Ποσα ψεύτικα δάκρυα να ζωγραφίσω για να κρύψω τα αληθινά;Σαν να μην τα ξέρετε για τα στραβά κ τα ανάκατα του κόσμου....Και τι κάνατε για αυτά..? Φύσηξε αδιαφορία στις ζωές σας κ ντυθήκατε καλα για να προστατέψετε το τομάρι σας ..
Μικρά εγκλήματα κ ένοχος κανένας...
Αλλα ποιος είμαι εγω για να σας κρίνω;
Μια μαριονέτα εδώ ριγμένη σε ενα σκαμνί...
Καταδίκη αιωνία να με κουνούν τα αόρατα νήματα... 
Nα σας πω k μια αλήθεια?
Ποτε δεν τα ζήτησα ..ποτε μου δεν τα κατάλαβα... μονο τώρα στο τελος που η αυλαία έπεσε ...Κ ξανά παίζω την παράσταση απο την αρχή...

Svmnafellsjvkull: Μέσα στο «παγωμένο» γαλάζιο!

Οι πάγοι αστράφτουν στον απογευματινό ήλιο και το Crystal Cave Svmnafellsjvkull στο Εθνικό Πάρκο Skaftafell της Ισλανδίας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά της φύσης, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με το βαθύ μπλε χρώμα των πάγων του!
perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!

Η περίφημη «κρυστάλλινη σπηλιά» δημιουργήθηκε από τους πάγους που έπεσαν από τις πλαγιές του Vrffajvkull, του ψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ισλανδίας, και στην πορεία του χρόνου το χιόνι που πέφτει πάνω τους δημιούργησε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που βλέπετε.

perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του σπηλαίου γίνεται από ένα άνοιγμα 7 περίπου μέτρων, δίνοντας την ευκαιρία σε φωτογράφους και περιπατητές να θαυμάσουν το… καταγάλανο τοπίο αλλά και να ακούσουν τους ήχους από τις συνεχείς ρωγμές, καθώς οι σπηλιές μετακινούνται μαζί με τον παγετώνα!

perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!


«Ο πάγος παίρνει ένα έντονο μπλε χρώμα όπως ακριβώς είναι το νερό στο βάθος του ωκεανού. Πρόκειται για το φως που απορροφάται από το υδρογόνο», επεξηγεί ο φωτογράφος Orvar Thorgeirsson, και συμπληρώνει:

perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!

«Οι κρυστάλλινες σπηλιές είναι γενικά ασταθείς και μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή. Η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας για να τις επισκεφθεί κάποιος, επειδή το κρύο σκληραίνει τους πάγους». Άλλωστε η εμπειρία είναι μοναδική και αξίζει τον κόπο…

perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!


perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!

perierga.gr - Svmnafellsjvkull: Μέσα στο "παγωμένο" γαλάζιο!


Κάνε Μια Ευχή ...





Να μπορείς να εκφράζεις όλα σου τα αληθινά συναισθήματα
Να μπορείς να δέχεσαι με χαρά τα συναισθήματα των άλλων
Να μπορείς να ακούς και να συζητάς
Να μπορείς να δείχνεις εμπιστοσύνη
Να μπορείς να αγαπάς χωρίς ανταλλάγματα
Να μπορείς να συγχωρείς
Να μπορείς να είσαι ανεκτικός
Να μπορείς να είσαι υπομονετικός
Να μπορείς να συμπάσχεις
Να μπορείς να είσαι γενναιόδωρος
Να μπορείς να χεις πάντα χιούμορ
Να μπορείς να βλέπεις τον πόνο σου σαν ευκαιρία εξέλιξης
Να μπορείς να ασκείσαι σε όσα σου προσφέρονται
Να μπορείς, στα χρόνια της ωριμότητας, να κάνεις ακόμα μια αρχή...
Να μπορείς να μη φοβάσαι...
Να μπορείς να δέχεσαι την αγάπη...
Να μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου.
Να μπορείς να έχεις ανοικτό μυαλό...
Να μπορείς να μην παίρνεις τίποτα δεδομένο στην ζωή...
Να μπορείς να χαίρεσαι στην χαρά...
Να μπορείς να βιώνεις και την λύπη...
Να μπορείς να προσπαθείς για ό, τι σου φαίνεται άξιο...
Να μπορείς να δέχεσαι αυτά που φοβάσαι και να μην φοβάσαι αυτά που μπορείς
Να μπορείς να μην μετανιώνεις
Να μπορείς να προχωράς , να κάνεις όνειρα ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν ποτέ
Να μπορείς να δημιουργείς
Να μπορείς να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα και να δέχεσαι χωρίς να κρίνεις